1. Start
  2. >
  3. JJ-Berichten
  4. >
  5. De Bokkerijderstour

De Bokkerijderstour

By:
Posted: 27 juni 2021

Afgelopen week (donderdag) heb ik met een stel vrienden de Bokkerijderstour (MotoPlus-Dark-Side-Tour) gereden. Dat is een tocht via Oost Limburg naar België, aldaar een rondje en via het uiterste randje van Oost België weer terug naar Nederland (Ittervoort).
Omdat de route erg lang is, had ik het eerste en laatste deel aangepast. Vanaf één van mijn vrienden via de A73 naar afslag Beesel, vervolgens de route, na Ittervoort weer via provinciale wegen (Napoleonsbaan, Middenpeelweg) naar ons vertrekpunt.
Een prachtige toer, die uiteindelijk zo’n 350 km van onze machines vergde. Ik leerde weer een paar dingen:
– Automatisch herberekenen’ in de Zumo XT is toch niet zo’n handige instelling (in tegenstelling tot wat sommigen beweren…). De track in beeld houden wel. Ik heb mijn Zumo pagina weer wat aangepast…
– Belgische wegen blijven apart. Kleine betonnen paadjes tussen akkerlanden door zie je hier niet veel… Maar wel mooi!

Omdat ik ook nog naar Brabant heen en terug moest, had ik aan het einde van de dag zo’n 500 km achter de kiezen. Kortom, een geslaagde dag!