MyRoute-app

Mijn favoriete Internet routeplanner. Waarom?
De routeplanner is gratis te gebruiken. Je moet je wel registreren, maar daarna kun je direct aan de slag met alle basisfuncties voor het maken en bewerken van routes én het exporteren van de gemaakte routes en tracks.
Heel handig is het in beeld zetten van andere routes. Zo pas je snel je eigen route aan een route die je hebt gedownload bijvoorbeeld.


Voor meer geavanceerde functies kent MyRoute-app ook een ‘Gold’ versie. Daarvoor betaal je een vast bedrag per jaar (of je kiest voor een lifetime versie).
De Gold versie biedt je een aantal extra tools voor het efficiënt bewerken van routes. Verder kun je gebruik maken ‘multi-mapping’. Het berekenen van een route verloopt dan via de officiële TomTom kaart met TomTom routeberekening, de officiële HERE (Garmin) kaart met Garmin routeberekening én de berekening in de standard Open Street Map (OSM). Deze drie berekeningen kun je tonen in één kaart en daarmee heel eenvoudig je routes gelijk maken voor TomTom en Garmin.

Voor wie zich wil verdiepen in de meest elementaire functies en begrippen om met dit programma te kunnen omgaan heb ik een samenvatting opgesteld. Het is vooral gericht op motorrijden, maar ook voor fietsroutes kan je hiermee uit de voeten.