1. Start
  2. >
  3. Over…
  4. >
  5. Mijzelf

Mijzelf

Jan in het kort
Ik werd op 28 september 1954 geboren in het Brabantse gehuchtje “St-Hubert”. Daar groeide ik op in de nog redelijk ongerepte gebieden van het St-Huberts en Wanroijs broek.
Na de vertrouwde lagere school in St-Hubert koos ik voor het katholieke jongensinternaat van de Kruisheren in Uden. In tegenstelling tot sommigen heb ik daar een fantastische tijd gehad. Maar na vier jaar sloot het internaat zijn deuren en vervolgde ik mijn middelbare schooltijd in Stevensbeek. Daarna werd ik in Nijmegen onderwijzer en vond meteen werk, eerst in Beugen, later in Venhorst.

Maar ik was nog niet klaar met studeren. Eerst werd ik leraar Aardrijkskunde (nooit iets mee gedaan), daarna deed ik via zelfstudie een HBO opleiding in Informatica. Dat leidde tot een nieuwe baan bij Rabobank Nederland in Utrecht, als docent automatisering. Daar heb ik daarna allerlei functies gehad, wel altijd met een relatie tot ICT (computers en software). Ook ben ik ruim 12 jaar actief als risicomanager geweest, met als aandachtsgebied het ICT bedrijf van de bank. In mijn laatste actieve jaren bij deze werkgever was ik betrokken bij een grote verandering binnen de Rabobank op risico en control gebied. Daarvoor heb ik meegewerkt aan de invoering van specifieke software daarvoor (RSA Archer) en in mijn laatste functie maakte ik deel uit van het ‘DevOps’ team voor deze software.
Ik heb inmiddels mijn pensioenleeftijd bereikt.