1. Start
  2. >
  3. Bezigheden
  4. >
  5. Motorrijden

Motorrijden

In 1996 (inderdaad, ik ben een laatbloeier) haalde ik mijn motorrijbewijs. Vanaf dat moment ben ik regelmatig op twee wielen op de weg te vinden.
Met een vriendengroep uit mijn geboorteplaats (de Bokkerijders) rijden we van tijd tot tijd toertochten, meestal door Nederland.
Aan het einde van de zomer houden we een ‘Bokkerijders weekend’. Populaire bestemmingen zijn dan de Eifel, De Ardennen en Sauerland.
Meer informatie over ‘De Bokkerijders’ vind je hier.
Voor de leden zijn er extra pagina’s, via inloggen te bereiken.

Door de jaren heen heb ik diverse motoren gereden. Een overzicht:

Mijn eerste motor, de Honda CB750C (Four). Stond te koop langs de weg in Eck en Wiel op de dag dat ik mijn rijbewijs haalde. Toeval bestaat niet …

Toen het meer serieus begon te worden ruilde ik de ene Honda voor de andere in. Deze Honda Magna (VF 750 C) heb ik gereden tot 2012 (vanaf 1999). Ruim 90.000 km verder.

In 2012 stapte ik over naar een nieuwe motorliefde: Harley Davidson. Van een viercilinder naar een tweepitter, maar wel dubbel zoveel inhoud. Deze Road King Classic paste prima bij mijn stijl (rustige toerrijder).
Toen de 100.000 km was bereikt heb ik hem ingeruild.

Acht jaar later werd het een iets kleiner model, maar wel met meer CC’s… (en veel minder kilometers op de teller). De Harley Davidson Fat Bob (FXDF).

In april 2021 heb ik de Fat Bob ingeruild voor deze hagelnieuwe Street Bob. Nog meer CC’s maar een ingetogener geluid en een wat relaxtere zit.
Een ruit, een koffer en het nieuwste navigatiesysteem zijn erop gezet.
Met 1868 CC (114 Cubic Inch), 92 PK en 155 Nm kan ik er voorlopig weer tegen …