1. Start
  2. >
  3. Bezigheden
  4. >
  5. Computeren

Computeren

Vanaf 1983, toen ik mijn eerste computer kocht (jawel, de alom geprezen Commodore 64), ben ik bezig met allerlei onderwerpen waarvoor zo’n machine zich leent. Zaken waarmee ik mij bezig gehouden heb (en nog steeds vaak hobbymatig mee bezig ben …) zijn onder andere:

  • Besturingssystemen en hardware (MS-Dos, Windows, Linux, onderhoud hardware);
  • Programmeren (o.a. Basic, Machinecode, Visual Basic, VBA, HTML, PHP);
  • Kantoortoepassingen zoals WordPerfect, dBase, 20/20, Word. Excel, Access, PowerPoint, OneNote en Outlook;
  • Grafische toepassingen zoals DrawPerfect, Photoshop, Picasa, Bridge, MovieMaker en Albelli Fotoalbums;
  • Navigatie toepassingen (zie mijn Navigatie pagina);
  • Website ontwerp (Joomla, WordPress, FileZilla)

Het ontwerpen van diverse toepassingen in met name Excel (via Macro’s en VBA) heeft ook mijn bijzondere aandacht. Leuk om te doen!
Voor de kantoortoepassingen heb ik inmiddels een abonnement op Office 365 genomen. Makkelijk én met een terabyte aan cloudopslag.
Verder gebruik ik tal van hulpprogramma’s bij al mijn overige activiteiten, zoals een ‘Movie Database’ voor mijn bekeken films (zie EMDB) , een boekendatabase (Calibre) voor mijn gelezen en nog te lezen boeken en tal van bestandsbewerkingsprogramma’s om mijn computer op orde te houden (zoals Allway Sync voor de noodzakelijke back-up acties).

Natuurlijk is het niet bij de Commodore gebleven. Al vrij snel schakelde ik over naar de 386 processor (Tulip) en daarna kwam er een heel scala aan apparatuur waarmee ik heb gewerkt. Op dit moment gebruik ik een Lenovo S540 (laptop), via een ThinkPad gekoppeld aan meerdere schermen, muis, toetsenbord en diverse harddisks.

Van meet af aan was ik lid van de HCC. Aanvankelijk de afdeling Oss. Een tijdlang ging die zelfstandig verder onder de naam ACC. Later ben ik weer HCC lid geworden.
Tegenwoordig ben ik daarbij ook lid van SeniorWeb. Je wordt ouder ..