1. Start
  2. >
  3. JJ-Berichten
  4. >
  5. Black Pearl 5000

Black Pearl 5000

By:
Posted: 3 november 2021

Gisteren een goede bijdrage geleverd tegen aan de strijd tegen de wegwerp economie…
We hebben al jaren een heel goede stofzuiger (Black Pearl 5000 van Miele), die sinds de aanschaf van een nieuwe Miele dienst doet op onze eerste etage. Zo hoeft Carla niet steeds met een stofzuiger de trap op en af….
Maar onverwachts deed hij het niet meer. Een kleine inspectie leerde dat aan het eind van de uitrolbare kabel een draad loszat. Een ogenschijnlijk simpele reparatie…
Maar het probleem van deze apparaten is dat je ze niet zomaar kunt demonteren. Dus toch maar een andere halen?
Omdat het toch geen kwaad kon, begon ik eerst een poging om hem te repareren. Een nieuwe bestellen kon altijd nog.
Maar eenvoudig was het niet. Allereerst gebruiken ze torx schroeven. Maar gelukkig zaten de juiste schroevendraaiers wel in mijn gereedschapskist. Verder is het volmaakt onduidelijk waar alle schroeven zitten en hoe te beginnen …
Maar, lang leve Internet! Op YouTube vond ik een video, waar een soortgelijke Miele uit elkaar werd gehaald. Als je het weet is het een fluitje van een cent. Met een klein schroevendraaiertje konden de schakelaars en een achterklep eraf gewipt worden. Daarna was het een kwestie van zorgvuldig kijken hoe een en ander in elkaar zat en uit elkaar halen. Uiteindelijk waren alle kappen eraf, het oprolmechanisme en de motor eruit en kon ik de loszittende draad weer vastsolderen. Machine weer rustig in elkaar gezet: twee schroeven over…
Bleken er onder het achterklepje nog twee te moeten zitten…
Tussendoor even op YouTube kijken hoe het ook alweer zat hielp ook. En aan het slot van het liedje bleek alles weer perfect te werken.
Kortom, trots op mezelf …