1.5: April 2023

By:
Posted: 14 april 2023

Ik kreeg het verzoek of ik het programma niet kon uitbreiden tot 30 spelers (nu 26). In eerste instantie zag ik dat niet zitten (veel werk dacht ik ..) , maar ik ben toch even naar de impact gaan kijken en het leek mee te vallen.
Maar als zo vaak bleek het in de praktijk toch wat weerbarstiger. En daarbij, omdat ik er toch mee bezig was kon ik het niet laten links en rechts wat aan te passen, vooral in de overzichten en dergelijke…
Ik was ook al bezig met een ‘speelschema generator’, omdat de gebruikte schema’s de spelers niet optimaal over de speeltijden verdelen. Daarover binnenkort meer…
Kortom, er is nu een nieuwe versie, met onder meer:

  • Toegevoegd: Afdrukken speelschema
  • Toegevoegd: optie om Excel menubalk, lint en statusbalk in- of uit te schakelen
  • Gewijzigd: Maximaal aantal spelers uitgebreid tot 32
  • Gewijzigd: Afdrukvoorbeelden op meerdere pagina’s
  • Gewijzigd: speelschema’s geoptimaliseerd

Je kan een back-up uit de vorige versie gewoon inlezen. Het is wel zo dat je een back-up, gemaakt met de nieuwe versie, niet meer in een oudere versie kan inlezen.
Verder is er vanwege de spelersuitbreiding ook een aanpassing in de speeltijdenmethodiek doorgevoerd. Anders zouden kleine competities hun wedstrijden wel erg ver uit elkaar zien liggen… Raadpleeg de handleiding over hoe de speeltijden nu gebruikt worden en kunnen worden ingesteld.
Let op: als je bezig bent met een competitie, die volgens een strakke planning verloopt, is het beter de competitie af te maken met de 1.4 versie. Anders loop je de kans dat je de meeste partijen met de hand (vanuit de wedstrijdlijst) moet indelen…
Wil je toch graag de nieuwe versie voor een dergelijke competitie gebruiken, stuur me dan een mailtje. Dan lever ik de nieuwe versie aan met de oude speelschema’s
.