1. Start
  2. >
  3. JJ-Berichten
  4. >
  5. We zijn verhuisd …

We zijn verhuisd ...

By:
Posted: 22 januari 2024

Eind oktober zijn we naar onze nieuwe woning vertrokken. Na vier weken klussen en inrichten was het zover. Hieronder een samenvatting van wat er is gedaan …

Begin oktober begonnen we (met hulp van mijn broers) met het strippen van de diverse kamers (behang, vloerbedekkingen). Ook de trap werd ontdaan van het hoogpolige tapijt.
Ondertussen werd een nieuwe ketel geïnstalleerd en kwamen de hoveniers om de volledige achtertuin te slopen. Met een kraantje kwamen ze de tuin via de garage binnen en daar bleek niets tegen bestand, ook de grote dakplataan niet…

Toen alle stripwerkzaamheden waren gedaan, hebben mijn zoon en ik overal nieuwe plinten aangebracht. Ook hebben we de bestaande COAX bekabeling volledig vervangen door UTP kabels. Tot aan de zolder toe, waar ook een TV voor de crosstrainer is neergezet.

Met Ubiquity accesspoints is de WiFi geconfigureerd, werkend tot achter in de tuin.

In de garage heb ik diverse schappen en kasten ingericht, lampen en stopcontacten vervangen / uitgebreid en een werkbank neergezet.

Nadat de hoveniers de tuin hadden leeggemaakt en voorzien hadden van ophoogzand voor de terrassen, kwamen de verandabouwers om een nieuwe, aluminium veranda tegen het huis te plaatsen. Het melkglazen dak en de transparante schuifwanden maakten het geheel fraai af.

Ook de bouwers van het tuinhuis gingen aan de slag. Omdat de levering van het tuinhuis zelf was vertraagd, legden ze alvast de fundering aan, zodat de hoveniers aan de slag konden.

Die legden aansluitend de terrassen en paden aan, evenals de perken en een (kunst-) grasvlak.

In huis werd inmiddels alles geschilderd (wanden en plafonds) en ging ik zelf aan de slag om in elke slaapkamer één van de wanden met vliesbehang af te werken. Ook heb ik toen overal de verlichting opgehangen en aangesloten.

Een van de laatste activiteiten was het leggen van de PVC vloeren. Daarna kwam er nog wat nieuw meubilair en kon de verhuizing beginnen.

Samen met mijn zoon en schoonzoons, en mijn jongste dochter die ook voor de catering zorgde, reden we twee keer van Wijk bij Duurstede naar Tiel v.v. Het gehuurde vrachtwagentje met een laadplatform was daar erg handig voor. Zo was in de loop van de middag alles over en kon het inrichten beginnen.
Aan het begin van de avond was alles klaar en geschikt voor gebruik.

Kortom, een hoop werk maar zeer de moeite waard naar onze bescheiden mening.

Echter, na een paar weken kwamen we tot de conclusie dat de badkamer, die we nog wel een paar jaar dachten te gebruiken, toch z’n beperkingen had.

Dus hebben we iemand gevonden die de badkamer is komen vervangen. Mijn zoon en ik hebben geholpen met de sloopwerkzaamheden en daarna is hij (alleen) aan de slag gegaan met alles wat daarbij komt kijken. Wel had hij ‘onderaannemers’ voor het elektra- en loodgieterswerk.

Nu, een kleine drie weken later wordt de laatste hand aan deze badkamer gelegd en het ziet er erg fraai uit.
En dan zijn we (denk ik) voorlopig klaar…

In het voorjaar nog de perken in de tuin beplanten en dan genieten van een mooie zomer hier in Tiel!