1. Start
  2. >
  3. JJ-Berichten
  4. >
  5. Weer bijgewerkt…

Weer bijgewerkt...

By:
Posted: 30 november 2022

Het is weer enige tijd geleden dat ik een nieuw bericht op deze site heb gezet. Je zou zeggen, met pensioen dus tijd genoeg…, maar soms ben ik nog best druk.
Twee zaken hebben veel tijd gevraagd: allereerst het bouwen van een competitiebeheerprogramma voor de clubcompetities binnen onze vereniging. Dat heb ik gedaan in Excel, met veel ingebouwde VBA (Visual Basic for Applications) modules. Het resultaat is best goed geworden en er wordt al volop mee gewerkt. Zie hier als je er meer over wil lezen.
Als tweede de website van de biljartvereniging. In tegenstelling tot mijn eigen site (die op WordPress draait) is deze gebouwd met Joomla. En de gebruikte Joomla versie (3) wordt medio volgend jaar niet meer ondersteund, dus een update naar Joomla 4 was nodig.
Dat bleek echter nog niet zo eenvoudig: veel extensions (gebruikte programma’s voor allerlei functies) bleken niet meer te werken, en het gebruikte vormgevingstemplate (Protostar) was ook niet meer bruikbaar.
Kortom, de hele site moest op kop en veelal met nieuwe extensions opnieuw opgebouwd worden. Als nieuw template heb ik voor Helix Ultimate van Joomshaper gekozen.
Dat ging wel met vallen en opstaan: steeds bleek een extension toch niet meer te werken en ‘crashte’ de site volledig. In het totaal heb ik drie keer een restore van de oude omgeving moeten uitvoeren om een en ander weer op gang te krijgen. Maar uiteindelijk is de conversie gelukt en zie hieronder het eindresultaat (klik erop om de site te openen). Voor leden is er, na inloggen, allerlei verenigingsinformatie te vinden.

Tussendoor ben ik wel blijven lezen, puzzelen, fietsen, wandelen, foto’s bewerken e.v.a. En uiteraard blijven werken in mijn rollen als secretaris/penningmeester van zowel VvE De Zaagmolen als Biljartvereniging Duurstede.
Handig, zo’n pensioen …