1. Start
  2. >
  3. JJ-Berichten
  4. >
  5. Zumo XT …

Zumo XT ...

By:
Posted: 7 juni 2021

Afgelopen week weer wat geëxperimenteerd met routes rijden. En ook nu bleek weer: het maken van routes blijft verbazen.
Via MRA een route volledig uitgezet. Daarna als Route geïmporteerd. Voor de zekerheid ook de track in beeld gezet. En wat blijkt: er zat toch ergens een afwijking in de in MRA op de Garmin kaarten ontworpen route. Als twee routepunten te ver uit elkaar liggen, gaan de instellingen van de Zumo een rol spelen. Dat leidt weer tot de conclusie (die voor de meeste Garmins geldt): wil je een op een ander systeem ontworpen route (MRA, BaseCamp, whatever …) exact narijden, zet de route dan als track op je navigatie en converteer deze vervolgens naar een reis (=route). Alleen dan krijg je voldoende zachte punten om zeker te weten dat het gelijk op loopt.
Een alternatief is om je ontworpen route van veel routepunten te voorzien. Maar garanties heb je dan niet…