Werken

In 1975 studeerde ik af van de Pedagogische Academie in Nijmegen.
Met hulp van de plaatselijke huisarts én de wethouder werd ik uit militaire dienst gehouden. Dus kon ik direct aan de slag…
Mijn eerste baan was onderwijzer in Beugen (Oost Brabant, bij Boxmeer). De tweede klas (nu groep vier) mocht ik een half jaar leiden. Daarna liep de subsidie hiervoor af.
Maar ik kon direct door naar het eveneens Brabantse Venhorst (bij Boekel), waar ik van 1 januari 1976 tot 1 september 1988 in zo ongeveer alle klassen heb gewerkt (van groep drie tot en met acht). Ook had ik enkele keren een combinatieklas.

De resultaten van mijn informaticastudie waren echter aanleiding om een baan in de IT te gaan zoeken. Parttime werkte ik al bij Scheidegger en de plaatselijke Volksuniversiteit, als docent Informatica. En uiteindelijk vond ik in 1988 een baan, waarbij ik mijn IT kennis en mijn onderwijzersvaardigheden full time kon combineren: docent kantoorautomatisering bij Rabobank Nederland (op het hoofdkantoor in Utrecht).

Ik ben voor dit bedrijf blijven werken tot aan mijn pensioen (1 februari 2021). Ruim 32 jaar dus, maar slechts twee jaar als docent. Via allerlei functies klom ik op in deze organisatie, tot ik uiteindelijk als risico manager eindigde. Daarbij was ‘informatica’, tegenwoordig vooral als ICT bekend, altijd de rode draad: al mijn functies waren bij of gericht op IT Nederland, het ICT bedrijf van de nationale tak van de Rabobank.

Als risicomanager was ik betrokken bij de invoering van een Governance, Risk & Compliance systeem (RSA Archer). De laatste vijf jaren van mijn actieve loopbaan was het mij gegund als functioneel manager van dit systeem op te treden. Daarbij hoorden in het begin ook opleidingen voor lokale risico managers. Daarmee was de cirkel rond: ik was weer docent …